Psihoterapie individuala


PSIHOTERAPIE INDIVIDUALA

In viziunea mea, psihoterapia individuala se sprijina pe o relatie speciala intre tine si psihoterapeutul pe care l-ai ales sa iti coordoneze procesul. E bine sa stii, daca alegi sa lucram impreuna, ca, pentru mine, este esential modul in care te raportezi la tine. Aici este cheia de bolta a intregului travaliu de vindecare. Cu cat inveti sa fii mai conectat la cine esti tu, la nevoile, dorintele, sperantele, emotiile tale, cu atat vei sti mai bine sa iti oferi ceea ce te ajuta si te implineste. Cu cat inveti sa iti oferi compasiune, prietenie, acceptare, cu atat vei putea sa te sprijini mai eficient nu doar in momentele dificile, ci si in viata de zi cu zi.

Psihoterapia individuala presupune o conexiune intensa, cu mult afect, incredere si speranta de mai bine. Viziunea mea terapeutica este una colaborativa. Asta inseamna ca ne vom aseza impreuna in aceeasi barca si vom vasli inspre obiectivele pe care le setam de comun acord. Daca vreunul dintre noi abandoneaza vaslele, celalalt se va simti supraincarcat si, in cele din urma, epuizat. Deci, este un efort comun.

La fiecare sedinta de psihoterapie, te voi intreba care sunt subiectele pentru intalnirea noastra si le vom aborda in ordinea prioritatii lor pentru tine. Asta inseamna ca imi doresc sa dedici timp si intre sedinte pentru a aprofunda ceea ce discutam impreuna si sa identifici in interiorul tau care sunt pasii urmatori. Daca nu stii, vom explora impreuna. Dar apreciez asumarea si seriozitatea in legatura cu procesul tau psihoterapeutic.

Mai cred, de asemenea, in egalitatea noastra ca oameni. Eu am expertiza in a facilita schimbarea ta pozitiva, tu ai expertiza in ceea ce te priveste, te-ai vazut in experiente diferite si vom avea nevoie de toate aceste informatii ca sa intelegem profund cum functionezi. Eu cred ca fiecare om pe care il intalnesc are valoare, sens si putere si pornesc mereu de la aceasta convingere.


Ce e bine sa stii inainte sa incepi un proces de psihoterapie individuala

  • Procesul de psihoterapie individuala poate fi dificil, cand vizitam experiente, pierderi dureroase din trecut. Deci, e nevoie, uneori, ca drumul terapeutic sa traverseze perioade de suferinta. Astfel, intram in contact cu rezilienta noastra, puterea de a le depasi, dobandind echilibru si incredere in eficacitatea noastra.
  • Procesul de psihoterapie individuala poate sa fie frustrant (aveai mai repede nevoie de schimbare), dar trebuie sa respectam ritmul psihicului tau. La fel ca orice rană, are nevoie de timp, alinare, igiena, in cazul nostru relationala. Invatand sa ai o legatura mai prietenoasa cu tine, vei afla cum sa ai grija de mintea ta, de emotiile tale si cum sa tii cont de impactul lor corporal.
  • Procesul de psihoterapie individuala poate sa fie uimitor, in sensul descoperirii unor modalitati noi de a te intelege si de a te comporta. Vei recadra perspectiva asupra ta, asupra celorlalti si a vietii in general, pentru a obtine o raportare sanatoasa, cu speranta, compasiune si blandete.
  • Procesul de psihoterapie individuala poate sa zdruncine din temelii ce credeai tu despre tine si sa genereze bunastare emotionala si crestere personala. E bine sa ai asteptarile corecte. Cel mai probabil nu o sa fie repede si usor, dar e un gest de sanatate si grija fata de tine, care te va ajuta sa fii mai fericit si implinit.

Din momentul in care stabilim prima intalnire, procesul tau de psihoterapie individuala devine important pentru mine. Imi doresc sa imi spui ce e potrivit pentru tine ca ritm, stil de facilitare (pe masura ce descoperi asta) si intre noi sa fie multa deschidere si sinceritate. Te astept cu drag! Stabileste o programare la 0723 66 64 33.Adresa Cabinet:
Strada Visinilor, nr. 3, sector 2, Bucuresti
(in cadrul Centrului PsihArt)
Telefon: 0723 66 64 33